Hoe maak ik een SEPA voor de Loonaangifte?

Let op! Voordat je een SEPA bestand voor de loonaangifte kunt genereren is het belangrijk dat je bij de werkgever een IBAN hebt ingevoerd.

Om een SEPA betaalbestand voor de loonaangifte te genereren ga je naar de werkgever.

• Kies in het menu 'DIGITAAL BEHEER' voor 'SEPA'
  • Klik op de blauwe plusknop. (Wanneer je nog niet eerder een SEPA betaalbestand hebt gegenereerd, kun je ook klikken op de regel 'Er zijn voor het geselecteerde jaar nog geen SEPA betalingen aangemaakt')

In het scherm dat dat getoond wordt kies je bij 'Soort betaling' voor 'Loonaangifte'. Selecteer ook de juiste periode, het juiste rekeningnummer van de werkgever en voer de juiste verwerkingsdatum in.

• Klik op de knop 'Voltooien' wanneer je alle gegevens hebt ingevoerd

Na enkele momenten wordt het SEPA bestand aangemaakt en wordt deze getoond in een regel op het scherm ('DIGITAAL BEHEER' - 'SEPA').

De volgende informatie wordt getoond:

- Periode
- Aanmaakdatum/tijd
- Rekeningnummer
- Betaling omschrijving
- Verwerkingsdatum

Aan het einde van de regel vind je de iconen waarmee je de volgende handelingen kunt verrichten:

1-1.png Wanneer je op dit icoon klikt kun je het SEPA bestand downloaden en opslaan

1-2.png Met het eerste printericoon kun je een betaallijst tonen

1-2.pngMet het tweede printericoon kun je een opdrachtbrief tonen

1-3.pngMet het kruis verwijder je het bestand