Hoe verwerk ik de Vitaliteitsregeling?

Vitaliteitsregeling - Duurzame inzetbaarheid - Seniorenregeling

Om de vitaliteitsregeling (Duurzame inzetbaarheid voor oudere werknemers) op de juist wijze toe te passen binnen Salar Fusion gaat u als volgt te werk:

Kies voor 'verloningsinstellingen' bij de werknemer gevolg door 'instellingen'. Onder klikt u op de + bij 'seniorenregeling'.

In het scherm wat u dan te zien krijgt drukt u opnieuw op de +  begint u met het invullen van een omschrijving. Bijvoorbeeld '
vitaliteitsregeling'.

Omdat het gaat over 80 % werken, 90% loon, 100% pensioenopbouw vult u nu het volgende in:

- Periodeloon: 80
- Aanvulling loon : 90
- Aanvulling pensioen : 100

Vervolgens drukt u op 'opslaan'.

Als u de vitaliteitsregeling zojuist voor het eerst heeft aangemaakt/toevoegt, moet u hierna nogmaals op opslaan drukken zodat de zojuist aangemaakte regeling wordt toegevoegd bij deze werknemer.

Hierna kiest u voor 'periodegegevens' bij de werknemer.

Druk bij de looncomponenten op de +:

Voeg de regeling 'seniorenregeling aanvulling pensioen' toe door er dubbel op te klikken.

Druk vervolgens rechtsboven op 'toevoegen'.

Voeg nog een looncomponent toe. Kies nu voor 'Seniorenregeling aanvulling salaris'.

Beide looncomponenten staat nu in het looncomponenten blok van de werknemer.

Op de loonstrook ziet u hierna dat het loon wordt aangepast. Een aanvulling van salaris via het loonelement 'seniorenregeling' en dat de opbouw voor het pensioen op 100% blijft.