Handmatig invoeren van eindheffing Werkkostenregeling

In bepaalde gevallen kan het nodig zijn om een bedrag aan WKR eindheffing handmatig in te kunnen voeren. Vanaf de update 10 maart 2022 is dit beschikbaar.

Om dit te doen, zorgt u dat de instellingen bij Werkkostenregeling op werkgever niveau, op 'zelf opgeven (met of zonder herberekening)' staan. Dit doet u dus in het jaar waarin de aangifte van de eindheffing gedaan wordt.

U kunt de wijziging maken in een nog niet berekende (eventueel toekomstige) periode en deze wordt dan voor het hele lopende jaar actief.

Hierna kunt u handmatig de bedragen invoeren in het Loonaangifte scherm in de kolom Eindheffing Werkkostenregeling. U mag de eindheffing opvoeren in de loonaangifte over januari of februari.