Hoe verwerk ik de seniorenregeling? (werkgever)

• Ga naar 'Verlonings instellingen' – 'Instellingen'. Klik via de plusknop op 'Toevoegen' en vink de gewenste regeling aan en klik op opslaan.
  • Ga naar 'Loonelementen'. En controleer of de 'Looncomponenten' ‘Seniorenregeling aanvulling salaris’ en ‘Seniorenregeling aanvulling pensioen’ zijn toegevoegd. Via de plus knop, 'Looncomponenten' Beschikbare looncomponenten kun je ze indien nodig toevoegen. Tip! Gebruik hiervoor tabblad 'Toewijzen' in het looncomponent om deze direct bij de werknemer toe te wijzen.
  • Ga in de Werkgever naar 'Verlonings instellingen' – 'Premies'. Open de pensioenpremie en ga naar tabblad 'Grondslag'. Vink hier het looncomponent ‘Seniorenregeling aanvulling pensioen’ aan indien u deze wilt opnemen in de grondslag van de pensioenpremie. Zet daarbij het vinkje bij ‘vast’ uit en zet het vinkje bij ‘variabel’ aan.
  • Indien deze regeling ook effect heeft op andere premies, open de premie en herhaal de voorgaande stap.

Voor inrichting van de seniorenregeling bij de organisatie, klik hier.

Voor inrichting van de seniorenregeling bij de werknemer, klik hier.