Hoe voer ik mutaties in op het werkgeverportaal?

Het online invoeren van mutaties is door uw accountant/administrateur beschikbaar geteld.
Log hiervoor in op het werkgeverportaal en klik rechts bovenin op ‘Mutaties’.

Op dit scherm vindt u alle velden die u kunt muteren. Sommige velden worden wel getoond, maar zijn niet te muteren. Deze velden zijn donkergrijs van kleur.

Door de velden in te vullen kunt u op een simpele manier aan uw accountant/administrateur aangeven wat er deze periode moet worden doorgevoerd.
Deze velden corresponderen met loonelementen in de salarissoftware, omdat de inrichting van loonelementen per werkgever kan verschillen zal uw accountant of administrateur u adviseren hoe en welke velden u dient in te vullen.
Via de knop ‘Opslaan’ slaat u de wijzigingen op. Zo kunt u zelfs uitloggen en later verder gaan met muteren.

De knop ‘Verzenden’ wordt beschikbaar zodra u één of meerdere werknemers selecteert. Dit doet u door de werknemer aan de linkerkant van het scherm aan te vinken. Zodra u de knop ‘Verzenden’ gebruikt wordt de mutatie doorgegeven aan de accountant/administrateur.