Hoe verwerk ik de seniorenregeling?

De seniorenregeling is een regeling waarbij werknemers vanaf een bepaalde leeftijd minder kunnen gaan werken, waarbij de werkgever het verlies van inkomsten compenseert.
Bij de 80-90-100 regeling ga je kort voor je pensioendatum 80% werken, je krijgt 90% salaris en 100% pensioenopbouw. De 80-90-100 regeling is standaard aanwezig in SalarFusion, omdat dit een veel voorkomende afspraak is.
Er zijn ook andere varianten denkbaar zoals 60-80-100, of 70-90-100. Deze regelingen kun je zelf aanmaken. En kun je daarna verwerken op dezelfde manier.

• Ga naar 'Organisatie' – 'Basisgegevens'.
  • Klik via de plusknop op 'Toevoegen' en vink de 'SeniorenRegeling 80-90-100' aan en klik op 'Opslaan'.
    (
    Kies voor 'Zelf definiëren' in plaats van 'Toevoegen' wanneer je een eigen regeling wilt aanmaken)
  • Ga in de werkgever naar 'Verlonings instellingen' – 'Instellingen'. Klik via de plusknop op 'Toevoegen' en vink de 'SeniorenRegeling 80-90-100' aan en klik op 'Opslaan'.
  • Ga in de werknemer naar 'Verlonings instellingen' – 'Instellingen'. Klik via de plusknop op 'Toevoegen' en vink de 'SeniorenRegeling 80-90-100' aan en klik op 'Opslaan'.
  • Ga naar 'Organisatie' - 'Loonelementen'. Klik via de plusknop op 'Looncomponenten', kies voor beschikbare looncomponenten en voeg de componenten ‘Seniorenregeling aanvulling salaris’ en ‘Seniorenregeling aanvulling pensioen’ toe.
  • Voeg deze looncomponenten ook toe aan de werkgever en werknemer. Tip! Gebruik hiervoor tabblad 'Toewijzen' in het looncomponent.
  • Ga in de Werkgever naar 'Verlonings instellingen' – 'Premies'. Open de pensioenpremie en ga naar tabblad 'Grondslag'. Vink hier het looncomponent ‘Seniorenregeling aanvulling pensioen’ aan indien u deze wilt opnemen in de grondslag van de pensioenpremie. Zet daarbij het vinkje bij ‘vast’ uit en zet het vinkje bij ‘variabel’ aan.