Hoe verstuur ik de logingegevens opnieuw naar een werknemer of werkgever?

Voor het werknemerportaal of het werkgeverportaal krijgen werknemers en werkgevers een account met logingegevens. In dit artikel lees je hoe je deze logingegevens opnieuw kunt versturen. Dat is bijvoorbeeld handig als een gebruiker zijn logingegevens is vergeten.

Logingegevens versturen

Bij het aanmaken van een werkgever of werknemer account heb je twee opties voor het bewaren (en verzenden) van de de logingegevens: 'Opslaan en verzenden' of 'Opslaan'.
Wanneer het account alleen is opgeslagen dan word er geen e-mail met logingegevens verstuurd. Wanneer je de logingegevens daadwerkelijk wilt verzenden, kies dan voor 'Opslaan en verzenden'.

Werkgever
Je gaat naar de organisatie naar menu 'Werkgever Gebruikersbeheer'. Wanneer er nog niet is ingelogd door de werkgever vind je rechts in de regel van het betreffende account een mceclip1.pngicoontje. Door hier op te klikken word er gevraagd of je 'welkoms e-mail opnieuw wilt versturen aan de gebruiker', kies dan voor 'ja'.
Heeft de werkgever al wel ingelogd, dan is dit icoontje niet meer beschikbaar. De kolom 'laatste login' is dan voorzien van een datum. Wil je toch nieuwe logingegevens versturen in deze situatie, dan kun je via het potloodicoontje nieuwe logingegevens aanmaken en verzenden. Genereer een nieuw wachtwoord en rond af door op 'Opslaan en verzenden' te klikken om de e-mail met logingegevens naar de werknemer te sturen.

Werknemer
Ga naar de werkgever naar menu 'Digitaal beheer'- '
ESS Gebruikersbeheer'. Wanneer er nog niet is ingelogd door de werknemer vind je rechts in de regel van het betreffende account een mceclip1.pngicoontje.

Heeft de werknemer al ingelogd, dan is dit icoontje niet meer beschikbaar. De kolom 'laatste login' is dan voorzien van een datum. Wil je toch nieuwe logingegevens versturen in deze situatie vink dan de werknemer aan. Hierna kun je via de gele plusknop kiezen voor 'wachtwoord wijzigen'. Genereer een nieuw wachtwoord en klik op 'Opslaan en verzenden' om de e-mail met logingegevens naar de werknemer te sturen.