Hoe gebruik ik menu 'Accorderen en verzenden'?

Je kunt in dit menu de loonstroken (of jaaropgave) na de berekening beschikbaar stellen aan de werkgevers en/of werknemers. In onderstaande links worden deze verschillende mogelijkheden uitgelegd:
Hoe kan ik de loonstroken beschikbaar stellen op ESS?
Hoe verstuur ik de loonstroken per e-mail?
Hoe plaats ik documenten in het werkgeverportaal?

Het menu 'Accorderen en verzenden' vind je in de werkgever. Ga naar menu 'Digitaal Beheer'- 'Accorderen en verzenden'.

Rechtsboven selecteer je de gewenste periode. Zorg dat de betreffende periode is berekend: Hoe maak ik een definitieve berekening?

Selecteer hier het type document dat je wilt accorderen of verzenden.

(Om de overzichtelijkheid te behouden kan het helpen om alleen de actieve rijen te tonen. Klik dan op onderstaande schuifknop, zodat deze groen kleurt. )

Wanneer de periode is berekend krijg je de mogelijkheid om een vinkje te plaatsen in de kolom 'AKKOORD'. Dit is nodig om de periode daarna beschikbaar te kunnen stellen voor werknemers via e-mail of ESS.

De opties 'Accorderen', 'verzenden naar e-mail' en 'zichtbaar maken in ESS' gebruik je door een vinkje in de kolom te plaatsen en daarna via de gele knop rechtsonder de bijbehorende optie te selecteren. De beschikbare opties worden groen getoond.

(Wanneer de knoppen grijs zijn zul je waarschijnlijk nog een eerder genoemde handeling moeten verrichten).
Als er gegevens ontbreken, zoals een e-mail of ESS-account bij een medewerker dan zie je dat gemakkelijk door een uitroepteken onder de betreffende kolom.

Hieronder vind je een uitgebreide beschrijving van de kolommen en de verschillende statussen:

Berekend
- Wanneer een werknemer nog niet is berekend zal er in deze kolom een rood kruis worden getoond. Je zult de berekening in dat geval moeten voltooien voor je verder kunt.
- De periode is berekend en de strook kan geaccordeerd worden.

Akkoord

- Wanneer er is berekend, maar nog geen akkoord is gegeven zul je een aanvinkhokje zien.
 - De documenten zijn voor deze periode geaccordeerd. Je kunt de documenten nu beschikbaar stellen.
(Indien je het document wilt inzien, klik je aan het einde van de regel op het PDF icoon-).
(Indien je gebruik maakt van het werkgeverportaal worden de geaccordeerde bestanden beschikbaar gesteld voor de werkgever.)

Zichtbaar ESS
- Nadat je hebt geaccordeerd verschijnt in deze kolom een aanvinkhokje.
- De stroken zijn beschikbaar gesteld aan de werknemer via het ESS.
 - Geen ESS account, klik hier om naar ESS gebruikersbeheer te gaan.

Naar email
 - Nadat de stroken zijn geaccordeerd zal hier een aanvinkhokje verschijnen.
 - Er is een e-mail met bijlage naar de werknemer verstuurd.
 - Er is geen e-mailadres ingevoerd bij de werknemer.