Hoe stel ik de loonstroken beschikbaar op het ESS portaal?

Vanaf het abonnement ‘Business’ kunnen  loonstroken en de jaaropgaaf beschikbaar gesteld worden op het ESS portaal. Om dit te kunnen doen moet de periode berekend en geaccordeerd zijn.

Open bij de werkgever menu ‘Digitaal beheer’- ‘Accorderen en verzenden’ en kies bij ‘Soort document’ loonstrook of jaaropgaaf. Vink de optie ‘zichtbaar ESS’ aan, klik op de gele knop rechtsonder en selecteer ‘Zichtbaar maken in ESS’Het document is nu zichtbaar voor de werknemers in het ESS portaal en ontvangen hiervan een e-mail bevestiging.

Wanneer er periodes terug gezet worden, wordt de loonstrook automatisch van het ESS portaal gehaald en is deze niet langer zichtbaar voor de werknemer. De loonstrook moet opnieuw beschikbaar gesteld worden.