Hoe kan ik de loonstroken beschikbaar stellen op ESS?

Met een aantal Salarfusion abonnementen kun je de salarisstroken (of jaaropgave) digitaal beschikbaar stellen voor de werknemers via ESS (Employee Self Service), ook wel bekend als het werknemersportaal.

Voordat je loonstroken beschikbaar kunt stellen in ESS moeten de medewerkers voorzien zijn van een ESS-account.

En de betreffende periode dient te worden berekend en geaccordeerd.

Om de stroken te accorderen ga je naar de werkgever en volg je de volgende stappen:

• Klik in het menu op 'DIGITAAL BEHEER'
  • Kies voor 'Accorderen en verzenden'

Controleer rechtsboven of je de juiste periode hebt geselecteerd.

Controleer het type document dat je wilt accorderen of verzenden. Gaat het om de jaaropgave kun je dat hier wijzigen.

(Periodes die zijn teruggezet worden grijs getoond, omdat deze automatisch van ESS worden gehaald. Pas wanneer de periode opnieuw is geaccordeerd en zichtbaar gemaakt in ESS word deze weer inzichtelijk voor de werknemer.)

Om documenten te accorderen plaats je in de kolom 'Akkoord' een vinkje in de regel van de betreffende werknemer. (Je kunt indien nodig het hokje aanvinken langs de kolomtitel. Dit zal ervoor zorgen dat de gehele kolom wordt aangevinkt).

Houd daarna je muiscursor boven de gele knop met het vinkje rechtsonder in beeld.
Klik daar 'Accorderen' aan.

Na het accorderen kun je onder de kolom 'Zichtbaar ESS' een vinkje plaatsen. Houd daarna je muiscursor boven de gele knop met het vinkje rechtsonder in beeld. En kies voor 'Zichtbaar maken in ESS'. Nu zijn de loonstroken van de geselecteerde periode voor de betreffende werknemers inzichtelijk in hun ESS-account.
Onder de kolom 'Zichtbaar ESS' bevindt zich nu een vinkje. Wanneer je het document wilt verwijderen uit ESS kun je je muis hierboven houden. Er verschijnt dan een kruisje. Door hierop te klikken word het document verwijderd uit ESS.