Hoe verwerk ik een vakbondscontributie?

Voor een inhouding van de vakbondscontributie op het brutoloon van de werknemer kun je een belaste inhouding aanmaken in de werkgever en deze toewijzen aan de werknemer(s).

Als je de door de werknemer betaalde vakbondscontributie wilt vergoeden kun je hiervoor een onbelaste vergoeding aanmaken in de werkgever en deze toewijzen aan de werknemer(s). Bij het aanmaken van de vergoeding kun je de optie 'van invloed op werkkostenregeling' aanzetten op tabblad 'van invloed op' om de vergoeding op te nemen in de vrije ruimte. Een vergoeding kun je ook opnemen in de WKR, nadat de vergoeding is aangemaakt. Ga in de werkgever naar menu 'Verlonings instellingen' - 'Loonelementen'. Zet een vinkje in de kolom 'WKR' in de regel van de vergoeding. En sla de wijziging op.