Hoe converteer ik een werkgever van WinSalar 2019 naar SalarFusion 2020?

Een werkgever converteren van WinSalar 2019 naar SalarFusion 2020 is mogelijk vanaf conversietool versie 6.14.1.

Voordat je kan converteren

• Voordat je de conversie van WinSalar naar SalarFusion kan uitvoeren, moet je een organisatie aanmaken.
    Wanneer je geen organisatie hebt aangemaakt, is het niet mogelijk om te converteren.
  • Download de laatste versie van de conversietool en installeer deze.
    Mogelijk heb je hiervoor je systeembeheerder nodig als je geen rechten hebt om programma's te mogen installeren.

API conversie key genereren

• Om de koppeling tussen WinSalar en SalarFusion te realiseren, is er een sleutel nodig. Om naar het scherm te gaan waar de sleutel genereren is, ga bovenin het scherm naar 'Digitaal' - 'Instellingen'.
  • In het scherm waarop je nu terecht bent gekomen, klik je op het tandwiel icoon bij de tegel van de conversie.
  • Nu heb je de mogelijkheid om de sleutel, de API key, te genereren.
  • Wanneer je op de groene 'Generen' knop drukt, zal de sleutel verschijnen. Deze heb je in de conversietool nodig.

Conversietool

Na het installeren van de conversietool, is er op het bureaublad een icoon verschenen van de conversietool.

• Start de conversietool.
  • Selecteer de juiste versie van SalarFusion, indien je een demo account hebt, dien je hier de versie te wijzigen.
  • mceclip0.png
  • Vul de gebruikersnaam en het wachtwoord in welke je gebruikt voor het inloggen in SalarFusion. Plak de eerder gegenereerde sleutel in het vak voor de API key.

Voordat je doorgaat met inloggen, zorg ervoor dat WinSalar 2019 is afgesloten.
Wanneer dit niet is gedaan, krijg je na het inloggen de volgende melding te zien:

Selecteer werkgever en werknemers

• Wanneer je bent ingelogd kun je de werkgevers selecteren welke je wilt converteren naar SalarFusion. Het is tevens mogelijk om sommige werknemers niet te converteren. Klik hiervoor eenmaal op de naam van de werkgever, aan de rechterkant van het scherm verschijnt de werknemerlijst. Door het vinkje voor de naam van de werknemer weg te halen, zorg je ervoor dat de werknemer niet meer wordt genomen in de conversie.
  • Als er in de werkgeverlijst geen werkgevers verschijnen, kan het zijn dat de verkeerde database map van WinSalar is geselecteerd. Klik op de knop 'Selecteer een database', om de correcte map aan te geven.
  •  SALAR Software raadt aan om geen loonelementen mee te converteren, maar de loonelementen te gebruiken die in Salarfusion op organisatieniveau standaard aanwezig zijn. In stap 2 lees je hoe je deze loonelementen kunt gebruiken.
    Je kunt ervoor kiezen om de loonelementen vanuit WinSalar mee te converteren, we kunnen echter niet garanderen dat de berekeningen op de juiste wijze verlopen.
  • Nadat de werkgevers zijn geselecteerd, klik je op de knop 'Converteren' om het proces te starten.
  • Indien het scherm van de conversietool niet gemaximaliseerd is, kan het onduidelijk zijn of de conversie bezig is, maximaliseer het scherm of verplaats de scrollbalk bij de werkgevers naar rechts om de status te bekijken.
  • Wanneer de conversie succesvol is verlopen, verschijnt onderstaande melding in beeld.