Hoe meld ik een werknemer uitdienst?

Wanneer een medewerker uitdienst gaat kun je onderstaande richtlijnen gebruiken:

• Open de werknemer in menu 'Personeelsgegevens' - 'Dienstbetrekking'.
  • Selecteer de periode waarin de 'laatste dag in dienst' valt.
    Deze datum valt normaal gesproken op het einde van de maand. VB: wanneer april de laatste periode is waarin wordt gewerkt, dan valt de laatste dag in dienst op 30-04-2019 en niet op 1-5-2019. Wanneer de periode al berekend is dient de periode te worden teruggezet, voordat de uitdienst datum kan worden ingevuld.
  • Vul de 'laatste dag in dienst' in.
  • Selecteer de 'reden einde dienstbetrekking'.
  • Indien nodig, betaal je de reserveringen uit:
    Via menu 'Periode gegevens' - 'Loonelementen' kun je 'Uitbetalen' in de reservering aanvinken onder de kolom uitbetalen. De reservering wordt dan uitbetaald a.h.v. de instellingen voor uitbetalen. Deze instellingen vind je in de reservering onder menu 'Uitbetalen'.
  • De betreffende werknemer zal vanaf de volgende periode niet meer meegenomen worden in de berekening.
  • Wil je toch een nabetaling verwerken. Zie dan: Hoe verwerk ik een nabetaling?