Hoe verwerk ik een periode waarin niet is gewerkt?

Werknemers dienen voor iedere periode berekend te worden, behalve als ze uitdienst zijn. Zelfs als er een periode niet wordt verloond.
Bij een uurloner kun je deze situatie verwerken door bij het looncomponent periodeloon geen 'dagen' en 'uren' in te vullen.

Bij een medewerker die per periode wordt verloond is dit geen mogelijkheid. In eerste instantie heeft het de voorkeur om een alternatief looncomponent te gebruiken wanneer dat toereikend is. Bijvoorbeeld bij (onbetaald) verlof of ziekte kun je dat met een looncomponent verwerken.

In andere gevallen kun je het beste de 'roosteruren werknemer' op nul zetten. Dit doe je door een nul urenrooster aan te maken voor de werknemer via menu 'periodegegevens' - 'rooster'. (Je kunt het rooster ook aanmaken op werkgeverniveau en bij de werknemer selecteren.)

Een nul urenrooster maak je aan door via het plussymbool alleen de omschrijving in te vullen, bijv 'nul urenrooster'. Hierna klik je op 'opslaan'.

Let erop dat je het nul urenrooster alleen selecteert bij de 'roosteruren werknemer'. Het 'fulltime uren cao rooster' blijft ongewijzigd.