Waar kan ik de Whk-percentages invoeren in SalarFusion?

Kleine werkgevers
Voor kleine werkgevers zijn de percentages per sector vastgesteld. Als de werkgever onder de kleine werkgevers valt, kun je dit aangeven in de werkgever via menu 'Verlonings instellingen' - 'Loontechnisch' naast de optie 'Werkgevertype Whk'. Je hoeft dan geen percentages meer in te voeren, deze worden door SalarFusion automatisch bepaald.

Let op:
Standaard wordt het totale percentage als werkgeversdeel bepaald. Bij Whk-WGA mag 50% van de premie op de werknemer worden verhaald. Als je dit doet, dan kun je de premie splitsen, door het totale percentage te verdelen over werknemer en werkgever.

Ga hiervoor in de werkgever naar 'Verlonings instellingen' - 'Premies'. Je opent de WGA-premie via het oogje en kunt via tabblad 'Percentage' de percentages verdelen over werknemer en werkgever. Sla de gegevens op.

Grote of middelgrote werkgevers
Voor grote / middelgrote werkgevers geef je eerst aan dat het een grote / middelgrote werkgever is. Je kunt dit aangeven in de werkgever via menu 'Verlonings instellingen' - 'Loontechnisch' naast de optie 'Werkgevertype Whk'. De percentages van de WGA en ZW-flex worden hiermee op '0' gezet. Je moet in dit geval namelijk de percentages die je ontvangt van de Belastingdienst in de premie invullen.

Ga hiervoor in de werkgever naar 'Verlonings instellingen' - 'Premies'. Je opent de WGA of ZW-flex premie via het oogje en kunt via tabblad 'Percentage' de percentages invullen. Sla de gegevens op.