Hoe wijzig ik de grondslag van een premie?

In sommige gevallen moeten bepaalde loonelementen worden opgenomen in de grondslag van een premie. Hier lees je hoe je deze loonelementen aan of uit kunt zetten voor de grondslagbepaling.

Ga in een periode waarin nog geen werknemers zijn berekend op werkgeverniveau naar 'Verlonings instellingen' - 'Premies'. Dubbelklik op de premie en klik bovenin op 'Grondslag'.

Op dit scherm kun je de juiste loonelementen aan- of uitvinken. De wijzigingen die je op werkgeverniveau maakt worden bij alle werknemers toegepast vanaf de periode waarin je werkt. Eventueel is het ook mogelijk om de instellingen voor een individuele werknemer te wijzigen. Dan ga je in de werknemer naar 'Verlonings instellingen' - 'Premies'. Dubbelklik op de premie en klik bovenin op 'Grondslag'. Sluit af door je wijzigingen op te slaan

Daarnaast is het op dit scherm mogelijk om diverse instellingen te wijzigen. Ons advies is om hier alleen wijzigingen in aan te brengen bij zelf gedefinieerde premies. Als je vermoedt dat een instelling van een door ons meegeleverde premie niet juist is, verzoeken we je om contact op te nemen met de helpdesk.