Hoe maak ik een journaalpostdefinitie?

Een journaalpostdefinitie is in SalarFusion te maken op zowel systeemniveau als op werkgeverniveau.

Een definitie gemaakt op systeemniveau is bij elke werkgever over te nemen. Na het aanmaken van een journaalpostdefinitie op organisatieniveau vind je in de werkgever hiervoor de volgende optie bij het aanmaken van een nieuwe journaalpostdefinitie:

Wanneer je op 'Ja' klikt kun je de beschikbare journaalpostdefinitie selecteren.

Een journaalpostdefinitie gemaakt op werkgeverniveau is alleen bij die specifieke werkgever toe te passen.

Om een journaalpostdefinitie te maken klik je dus of op systeemniveau of op werkgeverniveau op 'Journaalpostdefinitie' aan de linkerkant van je scherm.

Klik daarna  op de plusknop.

Geef de journaalpostdefinitie een naam.

Op dit scherm vind je ook een plusknop. Via deze knop kun je regels toevoegen aan het scherm. Op deze regels kun je een rekeningnummer invullen en een omschrijving.

Klik vervolgens bovenin op het tabblad 'Toekennen rekeningnummers'. Hier kun je bij de verschillende posten de juiste rekeningnummers invullen. Wanneer je een rekeningnummer invult, wordt de omschrijving die je eerder bij het rekeningnummer hebt automatisch ingevuld.

Klik wanneer je klaar bent op 'Toevoegen'. De journaalpostdefinitie is nu opgeslagen en deze is te selecteren wanneer je de journaalpost wilt gaan bekijken via het printmenu.

Klik op 'Annuleren' om de definitie te sluiten zonder eventuele wijzigingen op te slaan.

Overige optie

Op het journaalpostdefinitiescherm worden de aanwezige definities in regels getoond.

Aan het einde van iedere regel worden de volgende icoontjes getoond:

mceclip1.png: Wanneer u het pdf icoontje aanklikt krijgt u een popup in beeld waarin verschillende otpies worden getoond om een overzicht te genereren.

mceclip2.png: Wanneer u het potlood icoontje aanklikt zal de definitie openen. U kunt deze vervolgens inzien of aanpassen.

mceclip3.png: Wanneer u op het prullenbak icoontje klikt zal de definitie (na bevestiging) worden verwijderd.