Hoe maak ik een journaalpostdefinitie?

Een journaalpostdefinitie is in SalarFusion te maken op zowel organisatieniveau als op werkgeverniveau.

Een definitie gemaakt op organisatieniveau is bij elke werkgever over te nemen. Na het aanmaken van een journaalpostdefinitie op organisatieniveau vind je in de werkgever hiervoor de volgende optie bij het aanmaken van een nieuwe journaalpostdefinitie:

Wanneer je 'ja' klikt kun je de aangemaakte journaalpostdefinitie selecteren.

Een journaalpostdefinitie gemaakt op werkgeverniveau is alleen bij die specifieke werkgever toe te passen.

Om een journaalpostdefinitie te maken klik je dus of op organisatieniveau of op werkgeverniveau op 'Journaalpostdefinitie' aan de linkerkant van je scherm.

Klik rechtsonder op dit scherm op de plusknop.

Geef je journaalpostdefinitie een naam. Op dit scherm vind je ook een plusknop. Via deze plusknop kun je regels toevoegen aan het scherm. Op deze regels kun je een rekeningnummer invullen en een omschrijving.

Klik vervolgens bovenin op 'Toekennen rekeningnummers'. Hier kun je bij de verschillende posten de juiste rekeningnummers invullen. Wanneer je een rekeningnummer invult, wordt de omschrijving die je eerder bij het rekeningnummer hebt automatisch ingevuld.

Klik wanneer je klaar bent op 'Opslaan'. De journaalpostdefinitie is nu opgeslagen en deze is te selecteren wanneer je de journaalpost wilt gaan bekijken via de printopties.