Hoe voeg ik een tweede dienstbetrekking toe aan een werknemer?

Bekijk een voorbeeld video van de hieronder beschreven instructies.

Open de werknemer. Naast de naam van de werknemer staat 'Standaard'. Dit is de eerste en standaard dienstbetrekking.

Om een tweede dienstbetrekking aan te maken, klik je rechts van het woord 'Standaard' op het pijltje. Daarna klik je op '+ Dienstbetrekking toevoegen'.

Vul in het scherm dat opent een omschrijving in voor de dienstbetrekking. Vul ook het volgnummer in (standaard wordt hier een getal één hoger dan het hoogst bekende volgnummer voor deze werknemer ingevuld). Tot slot vul je de datum in dienst in. Dit is de datum vanaf wanneer dit dienstverband actief wordt.

De tweede dienstbetrekking is nu te selecteren via het pijltje. Klik op de naam van het dienstverband om in dit dienstverband te gaan werken.

Open je een periode waarin slechts één dienstverband actief is dan zal automatisch deze dienstbetrekking worden geselecteerd.

De instellingen van een dienstbetrekking vind je terug in de dienstbetrekking via 'Personeelsgegevens' - 'Dienstbetrekking'. Je kan hier bijvoorbeeld de datum of omschrijving van de dienstbetrekking wijzigen.

Hoe je een dienstbetrekking weer verwijderd, lees je hier.