Hoe betaal ik de reservering vakantiegeld uit?

Vakantiegeld uitbetalen voor alle medewerkers

Open de Werkgever. Ga naar menu 'Verlonings instellingen' - 'Loonelementen'.

Selecteer de reservering, open deze door dubbel te klikken of door op het oog icoontje  te klikken.
Kies in her slider menu voor 'Uitbetalen'.  Bij 'Uitbetalen in periode' kun je de periode selecteren waarin je het vakantiegeld aan de werknemers wilt uitbetalen.

'Bij uitbetalen' staat standaard 'inclusief' ingevuld, wat ervoor zorgt dat het opgebouwde vakantiegeld over de periode van uitbetaling ook word uitbetaald. Kies je voor 'Exclusief', dan word dit niet uitbetaald, maar opgebouwd. Je houdt dan ondanks uitbetaling het opgebouwde tegoed over.

Gedeeltelijk vakantiegeld uitbetalen

Om gedeeltelijk vakantiegeld uit te betalen bij een werknemer: menu 'Periode gegevens' - 'Loonelementen' open de reservering.
Via menu 'Uitbetalen' in de reservering kun je onder 'Betalen op basis van' in plaats van 'Volledig uitkeren' voor 'Bruto bedrag' kiezen. Hierna kun je een bruto bedrag invoeren onder 'Waarde' om te laten uitbetalen.

Vakantiegeld uitbetalen voor één medewerker

Open de werknemer en ga naar menu 'Periode gegevens' - 'Loonelementen'.  Bij elke reservering vindt je een aanvink vakje onder de kolom 'Uitbetalen'. De instellingen voor het uitbetalen worden overgenomen van werkgeverniveau, maar zijn te wijzigen per medewerker.

Tip: Controleer voor het uitbetalen van het vakantiegeld of het jaarloon juist is. Dit is nodig voor het bepalen van het bijzonder tarief percentage.

Je vindt het jaarloon in de werknemer via menu 'Verlonings instellingen' - 'Fiscaal'.