Hoe verstuur ik de loonstroken per e-mail?

Je kunt de loonstroken via SalarFusion als bijlage per e-mail laten opsturen in PDF-formaat.

Wil je de stroken per e-mail versturen is het van belang dat er een e-mail is ingevuld voor de werknemer. Zie hiervoor: Hoe voeg ik een e-mailadres toe aan een werknemer?

Voordat je loonstroken kunt verzenden naar een e-mailadres moeten de periodes eerst worden berekend en geaccordeerd.

Om de stroken te accorderen ga je naar de werkgever en volg je de volgende stappen:

• Klik in het menu op 'DIGITAAL BEHEER'
  • Kies voor 'Accorderen en verzenden'

In dit scherm zie je de status van de geselecteerde periode per medewerker. Controleer rechtsboven of je de juiste periode hebt geselecteerd.

Om documenten te accorderen plaats je in de kolom 'Akkoord' een vinkje in de regel van de betreffende werknemer. (Je kunt indien nodig het hokje aanvinken langs de kolomtitel. Dit zal ervoor zorgen dat de gehele kolom wordt aangevinkt).

Houd daarna je muiscursor boven de gele knop met het vinkje rechtsonder in beeld.
Klik daar 'Accorderen' aan.

Na het accorderen kun je onder de kolom 'Naar E-mail' een vinkje plaatsen. Houd daarna je muiscursor boven de gele knop met het vinkje rechtsonder in beeld. En kies voor 'Verzenden naar e-mail'. Nu worden de loonstroken van de geselecteerde periode voor de betreffende werknemers verstuurd naar het opgegeven e-mailadres.

Heeft een werknemer de loonstrook per e-mail niet ontvangen kun je deze opnieuw versturen: Hoe verstuur ik de loonstrook opnieuw via e-mail?