Hoe kan ik de orginele printers tonen zonder de redirected printers?

Wanneer u in de printerlijst van de printopties meerdere malen uw printer ziet staan via de zogenaamde 'redirected' printers en u wilt alleen de originele printers tonen dan kunt u alsvolgt handelen.

U gaat naar 'Beheer' - 'Programma-instellingen' waarna u een vinkje zet voor de optie 'Alternatieve methode ophalen printerlijst (voor o.a. Citrix Omgeving)'. Hierna verdwijnen de redirects uit de printerlijst en ziet u alleen de originele printers staan.

Bij gebruik van Terminal Server kan na verloop van tijd printen in WinSalar langzamer worden. Een mogelijke oorzaak hiervan is dat Terminal Server redirected printers niet opruimt als de gebruiker uitlogt. In het printopties scherm kan met de <F9>-toets een scherm geopend worden waarmee deze printers opgeruimd kunnen worden zodat het printen vanuit WinSalar weer sneller gaat.