Hoe los ik de melding 'Geboortedatum komt niet overeen met BSN' op?

BSN
Indien het BSN onjuist is kunt u dit corrigeren zonder de berekeningen opnieuw te maken. Gebruik hiervoor menu 'Bulk' - 'Aanpassen velden' - aan te passen veld 'BSN'.

Geboortedatum
Voor het corrigeren van de geboortedatum moeten alle gemaakte berekeningen worden teruggezet en opnieuw berekend. Let hierbij op dat de geboortedatum invloed kan hebben op de berekening, bijvoorbeeld wanneer iemand vanaf een bepaalde periode pensioenpremie moet gaan betalen of als de werknemer door een andere leeftijd bijvoorbeeld ouderenkorting op de loonheffing heeft. U kunt dan de leeftijdbepalingsmethode in tabblad 'Instellingen' van de werkgever tijdelijk zetten op 'Op laatste dag van de periode'. De leeftijd wordt dan niet op moment van berekenen bepaald, maar op de laatste dag van de periode die berekend wordt.

1. Klik op 'Loonberekening' en kies 'Berekening terugzetten'
  2. Kies 'Bepaalde periode terugzetten' en klik op 'Volgende'
  3. Selecteer de eerste periode vanaf waar u gegevens wilt wijzigen en laat het vinkje bij 'vanaf deze periode alles opnieuw berekenen' aanstaan.
  4. Selecteer 'Bepaalde werknemers' en voltooi het terugzetten
  5. Wijzig de geboortedatum op tabblad 'Stamgegevens'
  6. Maak de loonberekeningen opnieuw

Nadat de berekeningen opnieuw zijn gedaan, zal de correctie met de eerstvolgende aangifte worden meegezonden.