Hoe maak ik een loonaangifte opnieuw zonder deze vrij te geven?

Wanneer de belastingdienst u verzoekt een reeds eerder aangemaakte aangifte opnieuw te versturen en de gegevens waren correct ingevoerd, dan moet u de aangifte nogmaals verzenden.

Dit bestand kan tevens worden gebruikt voor het exporteren van de werknemergegevens, wanneer een van uw klanten overstapt naar een andere salarisverwerker.

Om de aangifte opnieuw aan te maken volgt u de onderstaande stappen:

1. Open de werkgever op het tabblad ‘Aangifte loonheffingen’
  2. Klik met de rechtermuisknop op de periode die u opnieuw wilt aanmaken
  3. Kies voor ‘Origineel bestand opnieuw aanmaken’
  4. Volg de instructies op het scherm en vink wanneer u de optie krijgt ‘Huidige datum/tijd gebruiken’ aan

De aangifte zal opnieuw worden gegenereerd met de huidige datum en tijd. U kunt deze weer verzenden met BAPI op de gebruikelijke manier.

** In de meeste gevallen kunt u kiezen of u de aangifte als bestand wilt opslaan of direct naar Bapi wilt verzenden. Indien deze optie niet aanpasbaar is en u toch het xml-bestand wilt hebben, volg dan de volgende stappen:

• Klik in WinSalar op 'Beheer'
  • Kies voor 'Programma-instellingen' en ga naar het tabblad 'WinSalar BAPI'
  • Bij de 'Overige instellingen' selecteert u achter 'Aangifte loonheffingen' voor 'Altijd vragen via welke methode'
  • Sluit het venster met de 'Ok' knop en begin weer bij stap 1 van het stappenplan.