Hoe maak ik een loonaangifte?

Om een loonaangifte aan te maken, selecteer je een werkgever en vervolgens klik je op menu 'Digitaal Beheer' - 'Loonaangifte'.

Klik vervolgens op het 'envelop symbool' onder 'status' naast de betreffende aangifteperiode om de wizard te openen voor het verzenden.

In het scherm pas je vervolgens de gegevens aan. Als je de gegevens van de contactpersoon hebt ingesteld in de organisatie via menu 'Digitaal beheer' - 'Instellingen' door op het tandwiel icoontje te klikken bij 'Loonaangifte', zijn deze in het huidige scherm al ingevuld.

Bij 'Actie' kun je kiezen voor '1 - Indienen'. De aangifte wordt dan verzonden via de Digipoort.
Je kunt ook kiezen voor 'Alleen genereren', indien je de aangifte niet direct wil verzenden. Er zal dan bij de status een 'envelopje met een vinkje' worden getoond. Je kunt de gegeneerde loonaangifte met het envelopje dan alsnog indienen.)

Na het invoeren van de gegevens, wordt rechtsboven de knop 'Indienen' groen en kun je hierop klikken om de aangifte in te zenden.

Wanneer er inhoudelijke fouten in de aangifte aanwezig zijn, wordt dit tijdens stap 2 Controleren weergegeven. De fouten dienen te worden verholpen, voordat de loonaangifte kan worden verstuurd.

Na het versturen van de loonaangiftes worden deze verwerkt bij de Belastingdienst. Het kan dat de retourberichten niet meteen binnen zijn: Hoe haal ik het retourbericht van de loonaangifte binnen?

Je kunt ook voor een bepaalde periode de aangiftes versturen voor meerdere werkgevers tegelijk.
Zie hiervoor: Hoe verstuur ik meerdere aangiftes tegelijk?