Hoe pas ik een loondispensatie toe?

Om loondispensatie te verwerken, kunt u op het tabblad Loon bij de werknemer, het verlaagde loon invoeren. Verder hoeven er geen instellingen gedaan te worden.

Alleen wanneer u ook het uitkeringsdeel zelf als werkgever betaald, maakt u gebruik van het looncomponent 'Wia-uitkering percentage'.

Meer uitleg over het gebruik van een looncomponent vindt u hier:
Hoe gebruik ik een looncomponent?

Indien er pensioenaangifte aan APG bouw wordt gedaan voor deze werknemer dient u ook het veld 'Arbeidsongeschikt' op het tabblad 'Loon' in te vullen.