Hoe verstuur ik een pensioenaangifte?

Voordat de verzending naar het pensioenfonds gedaan kan worden, dienen eerst de inzendgegevens te worden ingesteld op organisatieniveau. Selecteer de organisatie en ga naar 'Digitaal beheer' - 'Instellingen'. Zet de betreffende pensioenaangifte aan en vul de gegevens in via het 'tandwieltje' mceclip0.png

Wanneer dit is gedaan ga je naar de werkgever om de instellingen te controleren. Dit kan via 'Digitaal beheer' - 'Instellingen' op werkgeverniveau.

Om de Pensioenaangifte te versturen ga je naar 'Digitaal beheer' - 'Pensioenaangifte [uitvoerder]'.
De volgende uitvoerders zijn op dit moment gereed voor digitale aangifte via SalarFusion:

• AGH Kappers
  • AGH Molenaars
  • AGH Slagers
  • APG Architecten
  • APG Schoonmaak- en glazenwassersbedrijf
  • AZL Levensmiddelenbedrijf
  • AZL VLEP
  • Centric
  • PGB Groothandel Bloemen & Planten
  • PGGM Zorg en Welzijn
  • TKP Detailhandel
  • TKP Zoetwaren

Wanneer de juiste aanlevering is aangeklikt, verschijnt een overzicht met de ingezonden periodes.
Door op de envelop te klikken wordt de wizard gestart om de Pensioenaangifte te versturen.

Tijdens stap 2 wordt de aangifte gecontroleerd, wanneer er fouten zijn gevonden zullen deze op het scherm verschijnen. Tevens kunnen de meldingen worden geprint.
Indien er geen fouten zijn gevonden wordt de Pensioenaangifte verstuurd.

In het overzicht verschijnt nu een mceclip0.png symbool, dit betekent dat de Pensioenaangifte correct is verstuurd en ontvangen door het pensioenfonds.

Mocht er een mceclip2.pngsymbool verschijnen, dan is de Pensioenaangifte niet verwerkbaar bij het pensioenfonds. Klik dan op het mceclip3.png symbool om de foutmelding te tonen.