Hoe verstuur ik een pensioenaangifte?

Systeem instellingen
Voordat de verzending naar het pensioenfonds gedaan kan worden, dienen eerst de inzendgegevens te worden ingesteld op systeemniveau.

• Klik linksboven in de hoek op het Fusion-logo
  • Kies daarna voor 'Systeem instellingen'
  • Ga nu naar het tab 'Digitaal beheer'

U ziet nu een scherm met tegels verspreid over verschillende rubrieken (ALGEMEEN - AANGIFTE - FINANCIEEL).

In de rubriek 'AANGIFTE' activeer je de betreffende pensioenaangifte met de schuifknop, en vul je de gegevens in via het tandwiel-icoon:

*Voorbeeld

Werkgever instellingen
Volg de onderstaande stappen om de instellingen op werkgeverniveau te controleren en/of aan te vullen:

• Klik op het 'Digitaal beheer' icoon, rechtsboven in beeld

• Klik daarna op de knop 'Instellingen'

Je komt nu in een soortgelijk scherm terecht met tegels waar je de instellingen kunt nalopen.

Verzenden pensioenaangifte

• Klik op het 'Digitaal beheer' icoon, rechtsboven in beeld
  • Klik op 'Pensioen'

U komt nu in een periode-overzicht terecht. Indien er een definitieve berekening heeft plaatsgevonden zult u achter de betreffende periode een envelop-icoon zien:

Door op de envelop te klikken wordt de wizard gestart om de Pensioenaangifte te versturen.

Extra info

Tijdens stap 2 wordt de aangifte gecontroleerd, wanneer er fouten zijn gevonden zullen deze op het scherm verschijnen. Tevens kunnen de meldingen worden geprint.
Indien er geen fouten zijn gevonden wordt de Pensioenaangifte verstuurd.

In het overzicht verschijnt nu een mceclip0.png symbool, dit betekent dat de Pensioenaangifte correct is verstuurd en afgehandeld door het pensioenfonds.

Mocht er een mceclip2.pngsymbool verschijnen, dan is de Pensioenaangifte niet verwerkbaar bij het pensioenfonds. Klik dan op het mceclip3.png symbool om de foutmelding te tonen. Klik in dit venster op de knop 'Doorgaan' om de Pensioenaangifte opnieuw in te sturen.